marți, 2 iunie 2009

Lectii de viata 1

Lectia "Pur si simplu"

Nimic nu e pur si simplu. "Pur si simplu" nu exista. Totul e imbacsit si complicat.

Si stii de ce? Pentru ca nu e lumina. E intuneric ca dracu'. Nu degeaba se zice ca adevarul lumineaza calea. Dar ce te faci, ca fara adevar nu stii calea. Atunci pe ce pornesti? Pe drum de tara? Nu...ca si ala duce undeva.

Daca tot ce ar scoate oamenii pe gura ar fi "Pur si simplu", nu ne-am mai confrunta cu incalzirea globala. N-am mai avea nevoie de atata oxigen, pentru ca ne-am fi propriul oxigen. Te-as respira, daca n-ai fi asa imbacsit si complicat. Degeaba te minti, nu esti nici pur si nici simplu.

"Pur si simplu" e utopic. E perfectiunea dincolo de perfectiune. E ceea ce-si doreste orice tzaran de la femeia lui. Nepangarita si slabutza in gandire. Si s-a intamplat vreodata? Nu. Daca-i pura nu-i simpla, si daca-i simpla nu-i pura. Clar.

"Pur si simplu" pica in lumea noastra ca o balega frumos mirositoare. Balega e pura si simpla. Insa mirosul, mirosul frumos e complex. E complicat. Imbacsit, nu prea. Dar al naibii de complicat. Daca ar fi simplu probabil n-ar fi asa frumos.

Pe final de lectie, ma simt nevoita sa specific un fapt. "Pur si simplu" nu este raspunsul, ci este intrebarea. "Pur si simplu" e folosit pentru a acoperi ceva imbacsit si complicat. Insa "Pur si simplu" are panza subtire si translucida. Daca ma straduiesc putin, pot sa vad clar tot ce e sub "Pur si simplu". E al naibii de urat si scarbos. Potoleste-te.

Fiti pe faza, vor mai veni lectii de viata.

:)

2 comentarii:

  1. "pur si simplu" te plictisesti draga irina:))
    "pur si simplu" nu ai ce face
    "pur si simplu" postul asta e de kkt :)

    RăspundețiȘtergere
  2. bha... place da nu te mai repeta atata :P

    RăspundețiȘtergere